konferencija

Institut medijacija i na okruglom stolu – Udruženju banka Srbije

Nakon „Nedelje medijacije“ u R. Srbiji  od  23. do 27. oktobra,  u prostorijama Udruženja banka Srbije dana  30.10.2017.godine, na simboličan način je podržana i produžena Nedelja medijacije u cilju afirmacije medijacije kao alternativnog načina rešavanja sporova.

Upriličeno je stručno okupljanje predstavnika poslovnih banaka na temu “Upravljanje prigovorima klijenata, iskustva, praksa, problemi i izazovi“, na kojem je Katarina Petrović iz UniCredit Bank a.d. Srbija slikovito prezentovala kako je uređen proces upravljanja prigovorima u UniCredit Bank a.d. Srbija, uz dosadašnja iskustva i buduće izazove, te predstavljen i institut Medijacije kao alternativni način rešavanja sporova.

Kroz prezentaciju ovlašćenog medijatora Tatjane Antonić Aničić istaknuta je prednost medijacije u odnosu na druge postupke, uz poseban akcenat na široke mogućnosti primene medijacije, pa i u sferi bankarstva uz tzv. win-win ishod svih učesnika postupka medijacije, kako klijenata/korisnika proizvoda i usluga poslovnih banaka tako i samih banka, a u cilju očuvanja, daljeg negovanja i unapređenja odnosa u međusobnom i obostranom interesu, i banaka i njihovih klijenata.

Takođe, na ovom skupu se predstavila i kompanija SRC d.o.o koja je prezentirala aplikativno rešenje za evidenciju i upravljanje prigovorima klijenata.

Više detalja i informacija u priloženim prezentacijama.

Posted in Vesti and tagged , .