finansijske usluge

Medijacija u oblasti finansijskih usluga

Početkom novembra u Narodnoj banci Srbije održana je konferencija “Medijacija u oblasti finansijskih usluga” u okviru zajedničke inicijative Ministarstva pravde R Srbije i Narodne banke Srbije za pokretanje strateškog pristupa unapređenju primene medijacije u našoj zemlji. Na konferenciji se razgovaralo o važnim pitanjima podsticanja medijacije u oblasti finansijskih usluga kroz predavanja eminentnih medijatora iz SAD gospodina Danijela Vajnstajna i gospodina Brusa A. Edvardsa.

Uvodnu reč dobrodošlice održao je viceguverner NBS gospodin Željko Jović i gđa Jelena Deretić pomoćnik ministra u sektoru za pravosuđe Ministarstva pravde. U sklopu konferencije učestvovali su i gđa Ivana Ninčić konsultant za reformu pravosudnih profesija MDTF-JSS R/AFU, Ministarstvo pravde RS, gospodin Bojan Terzić iz NBS, gđa Sanja Tomić iz Udruženja banka Srbije, Aleksandra Tripković iz Narodne Banke Srbije, Tatjana Antonić Aničič iz Vojvođanske banke, kao i ostali predstavnici poslovnih banaka i osiguravajućih kuća.

U radu konferencije čula su se dragocena iskustva gostiju iz SAD, uočene prednosti i tehnike medijacije a sve u cilju afirmacije medijacije i razmatranja najcelishodnijih načina na koji se medijacija može razviti u oblasti finansijskih usluga  i sporova finansijske prirode u našoj zemlji.

Posted in Vesti and tagged , , .